Dahl met bloemkool en paneer


Dahl met bloemkool en paneer

Dahl is zo heerlijk kruidig door de bereidingswijze. Je laat alles in één pan garen, waardoor de kruiden in de linzen, groenten en kaas trekken.

Dahl is niet alleen heerlijk comfort food, maar ook voedzaam. De curry zit vol eiwitten en ijzer door de linzen. De bloemkool geeft een bite en de paneer is lekker romig. Oh, ik vind paneer echt zo lekker!

Dit heb je nodig ( 2 a 3 personen)

150 gram linzen
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
600 ml groentebouillon
1 kleine bloemkool
1 pakje paneer (225 gram)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 cm verse gember
optioneel: verse peterselie of koriander

Kruidenmix
2 theelepels garam masala
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
peper

Serveer de dahl met naan en/of rijst

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 22 februari 2019 door feelgoodbyfood