‘Currypasta valt toch zeker niet onder de pakjes en zakjes??’ Menig ongeruste thuiskok klampt mij aan met deze vraag. Nu ben ik erg van de rekkelijke, ik vind heus niet dat je altijd en overal álles zelf moet maken, kom op zeg, er zijn ook nog andere dingen te doen in het leven. Ik richt mijn gramschap bij voorkeur op lachwekkende onzinproducten die consumenten domweg voor de gek houden. Natuurlijk zijn kruidenpasta’s en boemboes uit de oosterse keuken ook prima zelf te maken, gewoon even een bups spullen hakselen in een keukenapparaat, maar kant-en-klaar kunnen ze ook lekker zijn, en een uitkomst bovendien voor de snelle thuiskok. Het enige wat je moet doen is een beetje opletten welke je koopt.
Zoek de verschillen:
(links) Uit een potje: Koh Thai Red curry paste
Water, knoflook, Spaanse peper (15%), sjalot, citroengras, suiker, zout, galanga, kaffir limoen, specerijen (korianderzaad, komijn, kardemom), voedingszuur: citroenzuur.
(rechts) Uit een pakje: AH Boemboe rode curry
Water, suiker, chilipeper 6,5%, kruiden en specerijen (knoflook, gember, citroengras, koriander, witte peper, zwarte peper, kurkuma, venkel), zout, gehard plantaardig vet, plantaardige olie, gemodificeerd maïszetmeel, smaakversterker (E621), sjalot, trassiepoeder (garnaal, zout), voedingszuren (azijnzuur, citroenzuur), zonnebloemolie, verdikkingsmiddelen (johannesbroodpitmeel, guarpitmeel, xanthaangom), tamarinde, kleurstoffen (karamel, paprika-extract), conserveermiddelen (E202, E211, E223).
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 07 maart 2021 door KokenmetKarin