Curry-wortel soep met bloemkool, kikkererwten en taugé

Een kom soep is altijd goed! Het is gezond, makkelijk om te maken en je hebt lekker weinig afwas. Vooral in de herfst of winter is een romige, vullende soep heerlijk verwarmend. Omdat ik (en jullie) deze curry-tomaten soep zo lekker vond, maakte ik een nieuwe variant; curry-wortel soep met bloemkool, kikkererwten en taugé.

Curry-wortel soep met bloemkool, kikkererwten en taugé

Een romige en kruidig soep van curry, kokosmelk, bouillon en wortel. Gevuld met bloemkool, kikkererwten, taugé en pitten. Door de groenten, peulvruchten en pitten is deze soep niet alleen vullend, maar ook heel voedzaam.

Door de soep romig te maken met kokosmelk, is je maaltijd ook nog eens helemaal plantaardig. Lekker met een stuk goed brood en humus.

Dit heb je nodig (2 grote kommen)

1 ui
1 teen knoflook
1 el rode curry pasta (nog lekkerder om deze zelf te maken)
200 ml kokosmelk
500 ml groentebouillon
halve bloemkool
1 blik kikkererwten (400 gr)
1 handje tauge
pompoen- en zonnebloempitten

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 16 januari 2018 door feelgoodbyfood