Curry uit Maleisië

Mensen denken vaak dat ik als culinair schrijfster elke avond gratis in een restaurant mag eten, dat ik nooit boodschappen hoef te doen omdat de pakketten immers vanzelf komen aanwaaien (#culipost) en dat ik alsmaar op snoepreisjes mag. Dat is helaas niet helemaal het geval. Zo werd ik benaderd door de Maleisische ambassade, maar, zo bleek al snel, niet voor een verblijf in een zonovergoten tropisch oord of een nachtje in een suite in de Petronas Towers, maar voor een kookworkshop. In Den Haag. Ook goed!

Ik ben jaren geleden in Maleisië geweest en herinner me nog de enorme rijkdom van de keukens. Meervoud, inderdaad, want het land is een mix van verschillende bevolkingsgroepen en hun bijbehorende eetculturen. Dus kun je voor elke maaltijd kiezen uit Maleisisch (wat zowel qua taal als keuken verheugend herkenbaar lijkt op Indonesië), Indiaas of Chinees. Wat een feest! En dan heb ik het nog niet eens over de fantastische markten, zowel die met ingrediënten als ’s avonds met al die eetstalletjes, de ene nog lekkerder geurend dan de andere. En ook al zo gezellig: al die Maleisische dames in fleurige, gebloemde kleding en hoofddoeken.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 21 maart 2021 door KokenmetKarin