Oh ja, dat zie je helemaal goed: ik heb weer eens citroentaartjes gemaakt. Jongens, ik kan er niks aan doen. Het is gewoon zó lekker. Ik ben gek op goede taartjes en aangezien een vleugje citroen wonderen doet, vallen citroentaartjes zo’n beetje altijd in de smaak bij mij. Zo heerlijk fris – een hele fijne tegenhanger van een verder toch vaak zoet baksel. Zo zit het ook weer met deze glutenvrije taartjes. De bodem is gemaakt van havermout en dadels (simpel als wat dus) die je kneedt, even bakt in de oven en daarna vult met een goddelijke crème. Die maak je van romige ricotta met friszure citroen. Fan-tas-tisch lekker als dessert of bij een kop koffie. Ik vertel je hoe je ze maakt!
Als je vaker recepten van mijn website maakt, dan weet je dat ik groot fan ben van citroen. Ik heb ze vrijwel altijd in huis, en dan het liefst een netje biologische, want die zijn nóg voller van smaak en vaak net wat zoeter. Een vleugje door een curry brengt de kruiden meer naar voren, een beetje rasp van de schil pept een taart of cake meteen op en een kneepje sap door een dressing maakt er een mooi fris geheel van. In gerechten van over de héle wereld zie je deze citrusvrucht terugkomen. Het is echt onmisbaar, als je ’t mij vraagt.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 02 oktober 2022 door beaufood