Crème brûlée

Ik ben er ook eindelijk uit wat het verschil is tussen crème brûlée en crema catalana. Die laatste at ik vorige week in Barcelona en die viel enorm tegen. Crème brûlée wordt meestal gemaakt met slagroom en wordt vervolgens au bain marie gegaard in de oven. Terwijl crema catalana wordt gemaakt met melk en ingedikt wordt op het vuur met behulp van een beetje maizena. Het is daardoor wat lichter. In de crema catalana zit naast vanille vaak ook nog een beetje steranijs en sinaasappel. Wat ze beide gemeen hebben is het knapperige suikerlaagje er bovenop. Die moet “krakken”, alleen dan is hij goed. Ik weet niet of ik gewoon een slechte crema catalana te pakken had of dat ik gewoon meer een crème brûlée lover ben. In ieder geval is dit recept heerlijk.

Ingrediënten voor 4 personen

6 eidooiers
100 gr suiker
500 ml slagroom
1 vanille peul
4 el rietsuiker

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 07 oktober 2017 door UitPaulinesKeuken