Crispy kip

Weet u nog dat ik laatst de Trouwlezer zo roemde om z’n (m/v) aardigheid? Gezien alle lieve, attente en opbeurende reacties die ik steevast van u ontvang? Prompt werd ik per mail beticht van ‘onbekommerd vleesgebruik’. Daar sta je dan, met je goeie gedrag.

Ik doe in deze rubriek mijn best om u een gevarieerd aanbod voor te schotelen. Vis, vlees en vegetarisch, hartig en zoet, voor-, hoofd- en nagerecht, plus af en toe een taartje. Wat de afdeling ‘hartig’ betreft is het een complicerende factor dat pakjes-en zakjesfabrikanten – de leveranciers van mijn inspiratiemateriaal – steevast uitgaan van kipfilet. Daar probeer ik een mouw aan te passen door vegetarische varianten te verzinnen (zoals laatst de nep-bobotie) of er op z’n minst vleesvervangtips bij te geven. Maar laten we wel wezen: dit is een omnivore kookrubriek. Ik kan het niet iedereen altijd elke week naar de zin maken. Dus of u het nu leuk vindt of niet, vlees komt hier regelmatig aan de orde.

Vleesvermijders mogen nu doorbladeren, want vandaag doen we zowaar iets met kipfilet. Op verzoek van een lezeres die me attendeerde op een innovatie van Iglo: crispy chicken. Volgens mij heb ik daar jaren geleden al over geschreven, maar het blijkt te gaan om een nieuwe smaakvariant: tomaat en basilicum.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 31 maart 2021 door KokenmetKarin