Couscous van bloemkool

Wát een uitvinding dit! Couscous gemaakt van bloemkool. Geen idee waar ik dit voor het eerst zag maar chapeau voor diegene die dit bedacht. Couscous is iets wat ik niet meer eet sinds ik weet dat ik niet zo lekker ga op gluten en dat is jammer want ik vond het altijd super lekker in combinatie met feta, tomaatjes en noten. Nu kan ik toch een soortgelijk gerecht eten dat ook nog eens bomvol voedingsstoffen zit. Ik at een portie als avondeten en nam wat overbleef mee als lunch de volgende dag. Lekker!

De eerste keer dat ik het maakte was niet echt een succes want het was een beetje flauw. Er miste iets.. In zulke gevallen pak ik mijn grote inspiratiebron erbij, namelijk het boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Je bladert naar de groente waar je mee over wilt weten en kijkt vervolgens welke kruiden, zuren, zuivel etc. daarbij passen. In dit geval bleken bloemkool en garam massala perfect bij elkaar te passen. En dat bleek meer dan waar. Suuuper lekker die combi! Garam massala is verkrijgbaar in de meeste supermarkten of anders bij de Turk of toko.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 08 februari 2017 door beaufood