Een voedzaam en vegetarisch gerecht door de kikkererwten, noten en heel veel groenten! De couscous zelf is makkelijk en snel gemaakt. Ook voor de dip hoef je alleen even de paprika’s te roosteren, de knoflook te bakken en vervolgens alles mengen in een foodprocessor. Mocht je nou geen tijd of zin hebben om de paprika’s te roosteren, dan kun je deze ook rauw in de foodprocessor doen. Maar eerlijk, hier wordt de dip wel iets minder smaakvol van.
Fan van feta? Dan kun je nog wat feta door de couscous mengen. Dit gerecht is voor 3 á 4 personen, maar wanneer je voor jezelf kookt of voor 2, heb je de volgende dag meteen een lekkere voedzame lunch!
140 gram (spelt) couscous
olijfolie
200 ml groentebouillon (van half blokje)
1 aubergine
1 courgette
8 á 10 roma tomaatjes
1 blikje kikkererwten (200 gram)
1 eetlepel Ras el Hanout kruiden
1 eetlepel komijnzaad
50 gram amandelen (ongezouten)
paar takjes verse munt
optioneel: 50 gram feta
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 21 april 2020 door feelgoodbyfood