
En dan die ricotta pesto… zo lekker! Doordat je parmezaan vervangt door ricotta is de saus iets lichter, maar wel heerlijk romig. Door het gerecht met citroen te besprenkelen wordt deze lekker fris. Een perfecte combinatie.
Het idee van de ricotta pesto kwam doordat ik sinds vorige week een nieuw keukenspeeltje in huis heb: een KitchenAid foodprocessor! Wat is deze foodprocessor geweldig. De ricotta pesto saus was binnen een minuut gemaak en zo heerlijk romig.
De foodprocessor heeft 3 verschillende snij schrijven, van dun tot dik. Plus een deegmes en een multifunctioneel mes. Je kunt er van alles ingooien om te raspen, snijden, kneden en mengen. Fruit, groenten, dadels, noten, kaas en vast nog veel meer. Hiermee kun je heerlijke pastasausen maken, dipjes, salsa, currypasta, fruitsalades etc. Je gooit alles in de foodprocessor, drukt op de knop en klaar!
Moet je nagaan dat ik een paar jaar met zo een klein handmatig keukenmachinetje heb gewerkt. Waarbij na elke pulse alle ingrediënten vast zaten. Vooral dadels en noten waren een ramp. Waarom heb ik dit geweldige apparaat niet eerder in mijn leven gebracht??!!
Een heerlijke romige ricotta pesto saus die dus in 1 minuut is gemaakt! De rest van het gerecht is ook een makkie. Champignons bakken, tomaatjes snijden en de courgette tot reepjes raspen met een spirelli.
Tip: dit gerecht is ook heerlijk om koud te eten als lunch de volgende dag.
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nlhttps://www.feelgoodbyfood.nl/...
Geplaatst op 30 mei 2019 door feelgoodbyfood