Het was 22 december 2015 en het was tijd om De Kerstboodschappen in huis te halen. Dat schrijf ik niet voor niets met hoofdletters want het is echt een hele onderneming, elk jaar weer. Eigenlijk vind ik het zelfs wel leuk om te doen!
Dus daar ging ik, eerst op de fiets naar de biologische slager, de toko en vervolgens naar de EkoPlaza. (en later nog met de auto naar een grote supermarkt om nog 2 grote boodschappen tassen vol te halen) Dat het stormde was niet erg, ookal waaide mijn fiets een keer om, het had wel wat. Pastinaken stonden op mijn lijstje en dus liep ik in de EkoPlaza naar de pastinaken. Ze zagen er wel een beetje anders uit dan anders viel me al op, ze roken ook niet naar pastinaken. Maar ze lagen wel tussen andere groenten wat duidelijk pastinaken waren in een bak, alleen deze zagen er net iets mooier uit. Dus die gingen mee naar huis. Bij thuiskomst wilde ik een pureetje met pastinaak maken, maar wat bleek, ik had grote peterseliewortels gekocht!
Laat ik die nu nog nooit hebben gegeten. Ik besloot dat je die vast op dezelfde manier kon bereiken als pastinaken, dus ging ik aan de slag. Het resultaat? Een heerlijke puree van wortel en peterseliewortel (veel lekkerder dan wanneer ik pastinaak zou hebben gebruikt!) met spekjes en in spekvet gebakken coquilles. Die coquilles bereidde ik trouwens ook voor het eerst, maar omdat ik in een feestelijke stemming was had ik daar ineens zin in. Ik vond ze verrassend lekker!
Ingrediënten (voor 2 porties)
Geplaatst op 07 december 2016 door eetpaleo