Met de opkomst van de burger- en sparerib restaurants wordt ook cole slaw steeds populairder. Normaliter gemaakt met veel romige mayonaise en suiker. Wij maakten een lichtere variant en combineerden deze met kip en aardappeltjes uit de oven tot een volwaardige maaltijd.
Cole slaw is naast verrassend anders van smaak en lekker ook nog een heel geschikt om te preppen. Sterker nog, onze ervaring is dat de salade een dag ná bereiding nog beter smaakt dan op de dag zelf. De smaken van de dressing zijn dan optimaal gemengd met de knapperige groente. Anders dan ‘sla’ worden deze namelijk niet zacht en snotterig als je ze in de dressing bewaart.
Waar niet alle kinderen even dol zijn op sla, scoort deze salade beduidend hoger. Hou dan wel een beetje rekening met het soort mosterd dat je kiest. Niet alle kids kunnen het pittige waarderen. De zoetheid van de appel én rozijntjes in de salade combineert perfect met de kruidige kip.
Een tip voor de zomer: Deze cole slaw is ook superlekker bij een barbeque!
Liefs,
Maaike
Geplaatst op 02 juni 2017 door lovefitfood