Clafoutis met bramen, frambozen en citroenyoghurt

Clafoutis is een frans gebak met kersen dat wordt gegeten als nagerecht. Je kunt het vergelijken met een soort dikke pannenkoek (dutch baby) uit de oven met vers fruit. Heerlijk als toetje, maar deze gezondere variant van clafoutis met bramen, frambozen en citroenyoghurt is ook ideaal als ontbijt in het weekend.

Deze clafoutis is gemaakt van amandelmeel, spelbloem, plantaardige melk en honing en daarom een stuk lichter en voedzamer daan de officiƫle Franse variant. Je kunt ook 100 gram bloem gebruiken ipv 50 gram amandelmeel en 50 gram bloem. In de zomer heerlijk met rood fruit, maar je kunt allerlei soorten fruit gebruiken.

Dit gerecht uit de oven is mega makkelijk om te maken. Je maakt een beslag dat lijkt op pannenkoekenbeslag, giet deze in een ovenschaal en verdeelt hier het fruit oven. In de oven en klaar is je clafoutis! Extra lekker met een vers fruit en yoghurt als topping.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 18 juli 2020 door feelgoodbyfood