Het is dinsdag en het regent. Deprimerender met grijs en grauw weer kan het bijna niet en daarom moet je voor jezelf de boel even opvrolijken. Je kan natuurlijk je huis vol hangen met slingers of doe zoals iedere emo-eter; eet je depressie weg! Nou kunnen we aan de slag met pizza en ijs maar er bestaat ook nog zoiets als een mug cake, roze mug cake. Nee het heeft niks te maken met een mug shot. Je zou voor je eigen plezier natuurlijk nog een mug shot met je mug cake kunnen maken en je instagram of zo even opfleuren met de #pinkchallenge. (Overigens begrijp ik niks van die #pinkchallenge die ik ineens voorbij zag komen, anyone care to explain?)
Claartje van Foodness maakt ons leven een stuk draaglijker met deze Roze mug cake. Hiermee kan je de dag aan, you can fight your battles of in het beste geval ben je zo van je mug cake aan het genieten dat je baas kan klagen wat het wilt, jij hebt gewoon even je momentje!
INGREDIENTEN
Hoofdingredienten
Voor de saus
Bereiding
Meng alle ingrediƫnten voor de mug cake door elkaar. Zelf doe ik het meestal in de blender, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken, of goed prakken en klutsen met een vork. Hoe fijner je de biet raspt, hoe fijner de structuur van je mug cake wordt. Houd je juist wel van grovere stukken, rasp de biet dan minder fijn.
Vet een kopje in met kokosolie.
Giet het beslag in het kopje en bak je mug cake 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (900 Watt). Check of het binnenste al goed is; als het nog vloeibaar is moet je de mug cake nog 10 of 20 seconden langer laten garen.
Schep de saus erover. Klaar!
Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar.
xoxo
Paultje
Meer recepten van Claartje omdat deze te geweldig is? Klik dan HIER
,Geplaatst op 18 augustus 2015 door modelworkout