Citroen-yoghurt cheesecake met madeleines

Ontbijt op bed, een bos rozen, champagne lunch en het liefst aansluitend een romantisch diner. Moederdag is een mooie reden om jezelf eens even helemaal in het zonnetje te laten zetten! Want echt, dat verdien jij. Of je nu moeder bent van een prachtig kind of van een paar huisdieren ;) Die lunch buiten de deur en dat diner moeten we helaas nog even uitstellen vanwege de corona crisis, maar dat betekent niet dat we het thuis niet gezellig kunnen maken. En jullie weten, gezelligheid gaat bij mij altijd gepaard met iets lekkers. Ik vond het dan ook súper leuk dat Bonne Maman mij vroeg om speciaal voor moederdag aan de slag te gaan met een lekker recept. Iets lekkers om te delen met je mams, beste vriendin of gewoon helemaal voor jezelf :)

Het werd deze romige yoghurt-citroen cheesecake met de Franse madeleines van Bonne Maman on top. Je weet wel, die luchtige cakejes in de vorm van een schelpje. Het idee voor de madeleines op de taart kwam door het eten van cookie dough ijs. Die stukjes koekjesdeeg door het ijs vind ik zó super lekker dus ik dacht, waarom geen cakejes verwerken in de vulling van een taart?! Ik kan je vertellen, dat is één groot succes. Ik gebruik hiervoor de La Madeleines van Bonne Maman. Een authentiek Frans merk dat verkrijgbaar is bij de AH, Jumbo of Plus! De cakejes zijn verkrijgbaar in de smaken naturel, chocolade, blauwe bessen en citroen en zijn handig per stuk verpakt.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 06 mei 2020 door beaufood