Cilbir bagel (bagel met gepocheerd eitje en crispy chili olie)

Cilbir bagel :D Het is bijna Pasen! Tijd om los te gaan met overheerlijke ontbijt, brunch,- en lunch recepten. De brunch en lunch zijn mijn favoriete paasmomenten. Een tafel vol met heerlijke gerechten, een feestelijk glas bubbels erbij en natuurlijk een mooi versierde paastak in het midden van de tafel. En niet vergeten de gezelligheid van vrienden en familie om je heen. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor de paasbrunch,- of lunch voor je: cilbir bagels! Een combinatie van twee van mijn favoriete lunchgerechten, namelijk bagels en Turkse eieren. Bagels behoeven geen uitleg, cilbir daarentegen misschien wel. Cilbir is een heerlijk gerecht bestaande uit zacht gepocheerde eieren, romige Turkse yoghurt, verse kruiden en chili boter. Al gebruik ik graag crispy chili olie. want ja: dit is nu eenmaal mijn culi verslaving van de laatste tijd. Waarom deze combinatie zo goddelijk is vertel ik je hieronder!

Çılbır bagel: bagels met gepocheerd eitje

Je kent me, ik ben gek op niet alledaagse goddelijke smaakcombinaties en daar is Çılbır (spreek uit als ‘tjulbur’) er zeker één van. Zacht gepocheerde eitjes geserveerd op een bedje van romige yoghurt, verse dille en crispy chili olie. Echt heer-lijk. Ik eet deze Turkse eieren graag met toast, maar speciaal voor Pasen ging ik aan de slag met een cilbir bagel! Serveer de bagels kant en klaar aan tafel óf maak een groot bord met Turkse eieren en serveer de bagels er los bij. Hoe je ze ook serveert, ik weet zeker dat iedereen zal smullen van deze bagels met Turkse eieren..

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 10 maart 2024 door beaufood