Chufa Cruesli met Appel en Cranberries (notenvrij)

Ben jij ook zo dol op lekkere verwen-ontbijtjes? Als kind at ik het liefste elke dag cruesli als ontbijt. En als snack. En als toetje. Zo lekker vond ik dat! Liefst in combinatie met yoghurt of dikke kwark.

Maar toen ging ik Paleo eten, kreeg ik heel veel meer energie en liet ik die cruesli maar gewoon voor wat het was. Tuurlijk, ik miste het weleens, maar gezien mijn energieniveau met een Paleo voedingspatroon was die cruesli het me echt niet waard 😉

Tegenwoordig vind ik het superleuk om lekker te experimenteren in de keuken om te zien wat er allemaal mogelijk is met Paleo ingrediënten. Soms sta ik er echt van te kijken hoe makkelijk en lekker een gerecht kan zijn. En zo kwam ik ook op het idee om lekkere Paleo cruesli te maken. Met gepelde chufa’s voor een gezonde bite gecombineerd met knapperige kokosvlokken, gedroogde appel en cranberries. Puur genot!

Heerlijk met wat kokosyoghurt erbij! Echt ideaal als ontbijt of als snack. Uiteraard eet ik dit lang niet elke dag, maar zo af en toe vind ik het een heerlijke traktatie voor mezelf. Alhoewel, mijn vriend is er ook dol op dus dan is zo’n pot cruesli toch net wat sneller leeg 😉

Chufa’s zijn kleine knolletjes (een soort mini zoete aardappeltjes) die al jaren en jarenlang worden gegeten door de mens. Het schijnt dat deze zelfs in de oertijd al werden gegeten! De chufa bevat veel zogenaamd resistent zetmeel (wat een voedingsbron is voor goede darmbacteriën) en is ook gewoon lekker. Ikzelf bestel die van mij altijd bij ChufaNederland, zij zijn degenen die de chufa in Nederland hebben geïntroduceerd en ze reizen regelmatig naar Spanje af om daar de lekkerste chufa’s te selecteren. Met het meel van de chufa kun je trouwens ook heerlijke dingen bakken!

Ingrediënten

  • 150g gepelde chufa's
  • 50g kokosvlokken
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl vanillepoeder
  • 2 el kokosolie, vloeibaar
  • 2 el ahornsiroop (optioneel)
  • 30g gedroogde appelringen, gehalveerd
  • 50g gedroogde cranberries

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 20 april 2017 door eetpaleo