Chocolate Chip Pepermunt Taart

Wie jarig is trakteert. Daar kan ik wel over mee praten. Trakteren doe ik namelijk best wel heel graag. Al is het maar wat lekkers maken voor mijn man zodat hij daar van kan genieten als hij thuis komt, maar ik maak ook graag gebak voor visite. Heb ik taart in huis, dan kun je er wel op rekenen dat je een stuk krijgt wanneer je langs komt. Deze verjaardagstaart, die ik maakte ter gelegenheid van mijn 30e verjaardag (!) heb ik dan ook aan best veel mensen uitgedeeld.

Toen ik de taart maakte was ik nog lang niet jarig, maar dat mag de pret niet drukken. Ik voorzie je nu eenmaal graag van een nieuw recept terwijl ik eigenlijk op vakantie ben.

Pepermunt essentiële olie

Laatst kreeg ik bij bestelling van essentiële oliën een klein flesje pepermunt olie cadeau. Speciaal om in voeding te kunnen verwerken. Nou, ik kan je vertellen dat ik daar heel gretig gebruik van maak. Want wat is het leuk om voeding op een gezonde, pure (maar ook heel makkelijke) manier te voorzien van een extra smaakje. Voor een hele taart heb je zelfs maar 12 druppeltjes nodig. De smaak is dan niet te overheersend maar wel goed aanwezig.

Pepermunt essentiële olie kun je op meerdere plaatsen vinden natuurlijk. Ikzelf ben fan van de oliën van Young Living, omdat ze specifieke producten hebben die geschikt zijn voor voeding (dit is niet bij alle essentiële oliën het geval!). Mocht je trouwens ook bij Young Living willen bestellen, dan kun je lidnummer 10557702 invoeren wanneer je een account aanmaakt.

De taart…

Tsja, wat zal ik er verder over zeggen? Deze taart is gewoon geweldig lekker. Vind ik dan. En ik hoop natuurlijk dat jij ‘m ook gaat proberen te maken! De vertrouwde bodem van walnoten en dadels is lekker stevig en smeuïg tegelijk. Vervolgens kom je een heerlijke laag brownie-cheesecake tegen en dan die super frisse avocado-pepermunt topping met knapperige stukjes chocolade. Alleen die topping zou ik al gewoon uit een bakje kunnen eten en volledig tevreden zijn!

Ik maakte trouwens ook dit heerlijke Paleo Cookie Dough voor mijn verjaardag – gewoon om zo op te eten. Het recept vind je hier.

Ga jij ‘m ook maken?

Ik kan deze taart in ieder geval van harte aanbevelen wanneer je op zoek bent naar een originele glutenvrije en zuivelvrije traktatie!

Ingrediënten

Bodem:

  • 150g Medjool dadels, zonder pit
  • 150g walnoten

Brownie cheesecake:

  • 200g bruine amandelen
  • 100g Medjool dadels, zonder pit
  • 150 ml kokosmelk
  • 75g cacao
  • 100g kokosolie, gesmolten

Pepermunt topping:

  • 3 rijpe avocado's
  • 150g cashewnoten
  • 60 ml honing
  • 100g kokosolie, gesmolten
  • 12 druppels pepermunt essentiële olie (geschikt voor voeding)
  • 60g pure chocolade, gehakt

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 25 juni 2017 door eetpaleo