
Afgelopen week ging ik aan de slag met pompoen. Op maandag sloeg ik vier grote flespompoenen in en ik kan jullie vertellen dat ik héél veel pompoen gegeten heb! Pompoen uit de oven, gegrild, gevuld, door een smoothie, in koekjes samen met havermout of een quiche.
Ik sluit deze week af met een heerlijke chocolade pompoen cake met granola. Hij is lekker smeuïg en vrij van geraffineerde suikers en gluten. Zo’n cake waarvan je ook gerust een plak als ontbijt kunt eten zeg maar. Ik gebruik in dit recept zelfgemaakte pompoen puree en dit proef je echt terug in de cake. Maar mocht je echt geen tijd of zin hebben? Dan kun je ook pompoenblokjes uit de diepvries nemen en dat pureren. Ik bewaarde de chocolade cake in een lucht dichte doos en at een stuk cake als toetje met een kop thee of als tussendoortje met extra notenpasta en cacao nibs. Lekker!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 24 oktober 2016 door beaufood