Chocolade ijs

Chocolade, ijs en verantwoord. Te goed om waar te zijn? Toch niet! Chocolade ijs met maar vier ingrediënten. Je maakt heel veel mensen gelukkig als je dit toetje op tafel tovert..

Chocolade ijs

Soort gerecht: dessert, snack
Bereidingstijd: 10 minuten
Tijd in de vriezer: 2 uur
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk (ongezoet)
  • 4 el rauwe cacao (3 el voor een minder sterke cacao-smaak)
  • 1 el kokosvet
  • 3 el dadelstroop

Topping tips

  • kokossnippers en koekkruiden
  • cacaonibs en kaneel
  • gebrande pistachenoten en in stukjes gehakte dadels
  • vers geklopte slagroom van kokosroom
  • verse aardbeien en goji bessen

Chocolade ijs

Bereidingswijze

Schenk de 200 ml kokosmelk in een steelpan en breng dit zachtjes aan de kook. Schep de cacao, dadelstroop en het kokosvet erbij en roer alle ingrediënten goed door elkaar tot je een gladde massa hebt.

Bedek een klein bakje met bakpapier en schenk het chocolademengsel erin. Top af met je favoriete toppings en zet weg in de vriezer voor minimaal twee uur. Als het na een aantal uurtjes hard geworden is: aansnijden en serveren!