Chocolade hummus

WAUW. Chocolade en hummus in één zin. Ik had kunnen weten dat dit een topcombi zou zijn en ik vind het jammer dat ik er zelf niet op gekomen ben ;) Andere foodies waren wel zo scherp en sindsdien zijn er redelijk wat varianten te vinden. De hoofdingrediënten zijn kikkererwten en cacao. De hummus zoet je met je favoriete zoetstof en in mijn geval zijn dat grote zachte dadels en ahornsiroop. Ik voegde een theelepel roomboter toe voor net dat tikkeltje extra smeuïgheid, maar dit kun je ook weg laten. Maar van een tikkeltje roomboter ging nog nooit iemand dood en het geeft nét dat beetje extra.

Met deze hummus kun je, net zoals met de originele hummus, alle kanten op. Besmeer je boterham ermee, een knapperige cracker met een paar schijfjes banaan of serveer de hummus als dip met kleine soepstengels en appelpartjes. Geloof mij, dit recept is er eentje voor in de (kook)boeken :D

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 07 maart 2018 door beaufood