Gezonde chocoladecake bestaat! Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met havermout en banaan aan de basis is deze cake een verantwoorde snack voor ieder moment.
Neem een paar plakken als ontbijt of neem ze mee als tussendoortje. En wat ook leuk is.. Je kunt er mini gebakjes van maken voor bij de thee. Snijd dan een paar plakken af en schep op elke plak een lepel volle kwark. Beetje honing eroverheen, wat cacao nibs en klaar is je healthy homemade gebakje.
Soort gerecht: ontbijt, snack, dessert
Porties: 1 cake
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 50 minuten
Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met het bakpapier.
Smelt het kokosvet om tot olie in een pannetje en ontpit de dadels.
Mix in een blender de bananen, eieren en de kokosolie tot een beslag.
Voeg daarna de havermout, het bakpoeder, cacao en de dadels toe. Blend nog een keer tot je een egaal beslag hebt. Schep er als laatste 3 van de 4 eetlepels cacao nibs doorheen. Giet het beslag in de vorm en top af met de laatste eetlepel nibs.
Zet weg in de oven voor ongeveer 50 minuten. Kijk af en toe even bij je cake.
Laat de cake goed afkoelen wanneer hij uit de oven komt. Snijd hem in dikke plakken en bewaar in een luchtdichte trommel.
Ook aan deze cake kun je natuurlijk van alles toevoegen. Denk aan stukjes appel, goji bessen, krenten, extra grote stukken pure chocolade, plakken peer, sinaasappelschaafsel, kokossnippers en ga zo maar door!