
Say whut? Zwarte bonen?! Jazeker! Want bakken met bonen is gezond, makkelijk en met een paar zoetmakers maak je een heerlijke chocolade brownie die tevens glutenvrije is. In de kookboeken van Jamie Oliver en Gwyneth Paltrow zag ik al meerdere zoete baksels met bonen voorbij komen en afgelopen weekend besloot ik mezelf er ook maar eens aan te wagen. Ik vond het namelijk nogal onwaarschijnlijk dat een brownie van zwarte bonen echt lekker zou zijn. Ongetwijfeld gezond en met een licht chocolade smaakje, maar dít resultaat verwachtte ik niet uit mijn oven.
Belangrijk is dat je altijd even een likje beslag snoept voordat hij de oven ingaat. Is hij zoet genoeg? Mag er misschien nog wat cacao bij? Zorg dat de brownie perfect op smaak in de oven staat. Het voordeel van bakken met bonen is dat je een smeuïge structuur krijgt en dat is precies wat je wilt bij een brownie.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 08 augustus 2016 door beaufood