Chocolade brownie met zoete aardappel

Het is weer bijna weekend! In het weekend mag je jezelf en anderen af en toe verwennen met een heerlijk zelfgebakken lekkernijtje. Iets met chocolade is dan altijd een succes, want ja zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van chocolade… Dit recept is een heerlijke gezonde variant van brownie gemaakt met een apart ingrediënt namelijk zoete aardappel. Zeker de moeite waard om te proberen en om te smullen.

Benodigdheden voor de chocolade brownie met zoete aardappel

  • 200 gram zoete aardappel
  • 60 gram volkorenmeel
  • 40 gram havermout
  • 40 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el honing
  • 15 kleine dadels
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el kokosolie
  • 75 ml amandelmelk
  • 1 zakje espresso van Nescafé (2 tl oploskoffie kan ook)
  • mespuntje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de pitten uit de dadels en laat ze 15 minuten in een schaaltje met water weken. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel voor ongeveer 15-20 minuten. Giet de aardappelen af en laat goed afkoelen. Maal ondertussen de havermout, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, oploskoffie en zout fijn in een keukenmachine of blender. Plaats dit mengsel in een grote kom.

Mix de dadels, eieren, honing, vanille extract, melk en gesmolten kokosolie in een blender goed door elkaar. Giet dit bij de rest van de ingrediënten in de kom en meng het geheel met een spatel door elkaar.

Pureer de zoete aardappel en meng dit ook weer door het beslag.

Schep nu het beslag in een met bakpapier afgedekte bakplaat. Bak de brownie voor ongeveer 50 minuten in de oven. Let op iedere oven is anders dus hou de brownie goed in de gaten aan het einde. Het kan zijn dat jouw oven er iets korter of juist langer over doet. Laat de brownie goed afkoelen voor je ‘m in stukken snijdt.