Chocolade bananenbrood

Banaan en chocolade in één recept. Kan het nog beter? Door zelf gezonde tussendoortjes te maken weet je bovendien precies wat er in zit.

Chocolade bananenbrood

Soort recept: snack, dessert
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 45 minuten

Ingrediënten beslag

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermoutmeel
  • 3 grote of 4 kleine rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 á 3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 1 tl wijnsteen bakpoeder
  • Kokosolie

Ingrediënten door beslag (optioneel)

  • Handje gemengde noten
  • 2 el cacaonibs
  • 2 el kokossnippers
  • Zoetekauw? Voeg dan 1 el agavesiroop, honing, palmsuiker of een ander natuurlijk zoetmiddel toe aan het beslag.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden. Vermaal de havermout in een blender tot havermoutmeel. Pureer de bananen (met een vork of staafmixer) en mix deze samen met de eieren. Voeg de amandelmeel, havermoutmeel, bakpoeder, cacaopoeder en zout toe aan het bananenmengsel en roer tot een glad beslag. Schep eventueel cacaonibs, en/of noten en/of kokossnippers toe door het beslag.

Vet een cakeblik in met kokosolie en giet hier het beslag in. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar en laat goed afkoelen.