Chili sin carne was vroeger een van mijn favoriete gerechten. Dit basis recept voor chili sin carne staat al vanaf het begin op de blog, zo een 6 jaar geleden). Een makkelijk gerecht, snel gemaakt en ook nog eens goed voor je portemonnee.
Maar deze luxe versie is toch wel een stukje lekkerder hoor! Het neppe gehakt (rulstukjes) geven een lekkere smaak en bite en zorgen samen met de kidneybonen dat dit gerecht vol eiwitten en ijzer zit. De avocado maakt het romig en de limoen zorgt voor frisheid. Met de tortilla chips kun je natuurlijk heerlijk dippen, wie houdt daar niet van!?
In plaats van rijst én tortilla chips, kun je ook voor één voor de twee kiezen. De rulstukjes zijn vegan en daardoor is deze chili sin carne niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens helemaal plantaardig.
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 groene peper
500 ml passata
1 eetlepel tomatenpuree
1 rode paprika
halve courgette
Lees verder op www.feeelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 28 januari 2020 door feelgoodbyfood