
Chili con carne was vroeger altijd een van mijn lievelingsmaaltijden. Ik kom echt uit een aardappel-vlees-groenten gezin, maar een keer in de week aten we "anders', en dan stond er spaghetti, macaroni of chili con carne op tafel! Helaas kwamen deze gerechten altijd uit een pakje. Lekker makkelijk natuurlijk, een eenpansgerecht uit een pakje.
Ik maakte een gezondere vegetarische variant zonder pakjes; chili sin carne! Een eenpansgerecht is inderdaad lekker makkelijk, maar zelf maken zonder pakje is net zo makkelijk en net zo snel klaar! En natuurlijk veel gezonder en smaakvoller.
Dit heb je nodig (4 personen)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood pepertje
- 2 el paprikapoeder
- 2 el komijn
- 1 el chilivlokken
- 1 el oregano
- 2 blikken gepelde tomaten (400 gram per stuk)
- 1 blik kidneybonen (400 gram)
- 1 bakje champignons
- 1 rode paprika
- 1 gele of groene paprika
- 1 blikje mais (150 gram)
- Peper en zout
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 23 mei 2016 door feelgoodbyfood