Chia zaad recept – 3 makkelijke recepten

Chia zaad is een mooi product waar je eindeloos mee kunt variëren. Het is rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten en vezels.

Op zoek naar een makkelijk chia zaad recept?

Ben jij ook op zoek naar makkelijke, snelle recepten waarbij je met weinig moeite gezond kunt eten hebben zonder daar veel tijd aan kwijt te zijn? Met chia zaad is ontzettend veel mogelijk en daarom hebben we 3 makkelijke chia zaad recepten voor je op een rijtje gezet.

1. Chia zaad pudding met kiwi en granaatappel

  • 3 el chia zaad
  • 360 ml rijstmelk of amandelmelk (kies de suikervrije melk)
  • 1 kiwi, in blokjes gesneden
  • 1 tl kokos-bloesemsuiker
  • 1 granaatappel (org dat je de zaadjes verwijderd)

Doe de drie eetlepels chia zaad in een glazen pot. Voeg daarna ook de rijstemelk of amandelmelk toe en sluit de pot af. Even goed schudden en daarna ±15 minuten laten staan. Roer nu één theelepel kokos-bloesemsuiker door de pudding. Giet de chia zaad pudding in een kommetje en bestrooi het met de granaatappel en kiwi.

2. Mango en citroen chia zaad parfait

  • 3 el chia zaad
  • 1 snufje vanille extract
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 tl citroen schil (geraspt)
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • 3 el ahorn siroop

Doe de chia zaad in een glazen pot. Giet de kokosmelk bij de chia zaad en voeg vervolgens de vanille extract, citroen schil en ahorn siroop toe. Dek de pot af, even goed schudden en daarna minimaal 30 minuten laten rusten. Je kunt het ook een nacht laten staan, dan wordt de smaak nog voller. Giet de parfait in glazen of kleine kommetjes en maak het af met de blokjes verse mango.

3. Kokos en frambozen chia ijsjes

  • 3 el chia zaad
  • 100 gram frambozen (vers)
  • 360 ml kokosmelk
  • 1 el kokos-bloesemsuiker

Doe 3 eetlepels chiazaad in een glazen pot, giet hier de kokosmelk bij en sluit de pot goed af. Even goed schudden en vervolgens de kokos-bloesemsuiker toevoegen. Daarna nogmaals goed schudden. Roer nu de verse frambozen erdoor. Laat het chia mengsel ongeveer 2 uurtjes staan, zodat het in kan dikken. Giet het daarna in ijsvormpjes en zet ze in de vriezer.