Cherry Chia Parfait

Een soort selfie maken terwijl je eten vast houdt is echt lastiger dan je zou denken 😉 Maar gelukkig zat bovenstaande foto bij de selectie. Een toevalstreffer, maar niet minder leuk!

De laatste tijd laat ik me volop inspireren via Pinterest, leuke tijdschriften en nieuwe kookboeken. Daar krijg ik altijd zó veel ideetjes van! Koken is nu eenmaal iets wat ik ontzettend graag doe (maar dat had je vast niet door, gezien mijn website ;-)). Zodra ik een idee voor een recept heb schrijf ik ‘m op en als ik mezelf echt niet kan bedwingen dan duik ik zelfs meteen de keuken in. Echt alles kan me inspireren, meestal zijn het foto’s. Vervolgens maak ik daar dan mijn compleet eigen versie van, iets wat in de verste verte niet meer lijkt op de inspiratiebron, maar waar ik dan wel super enthousiast over ben.

Maak je weer eens chia pudding?

Deze chia parfait kwam voort uit het verzoek van mijn vriend of ik ‘weer eens chia pudding wilde maken’ omdat hij dat zo lekker vindt, en de zak diepvries kersen die ik bij EkoPlaza spotte. Ben ik de enige, of zijn die zakken met diepvriesfruit gewoon echt heel erg handig?? Ik heb ze zo’n beetje altijd op voorraad. Ik eet het als snack (rechtstreeks uit de vriezer) of verwerk het in recepten. Heerlijk. Een stuk goedkoper dan het verse bio fruit en eigenlijk nog voller van smaak ook.

In deze Cherry Chia Parfait kwam dat fruit dan ook heel goed van pas! Dit ontbijtje is ideaal om de avond van tevoren te maken, of zelfs 2 dagen van tevoren want je kunt het gewoon in de koelkast bewaren. De smaken werken dan juist extra op elkaar in waardoor het alleen maar lekker wordt.

Ingrediënten

  • 100g kersen zonder pit (diepvries)

Chia-laag

  • 200 ml kokosmelk
  • 4-6 el chia zaad
  • 2 el citroensap
  • ¼ tl vanillepoeder

Fruitlaag

  • 150g frambozen (vers of diepvries)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 handjevol spinazie
  • ¼ tl vanillepoeder

Toppings (naar keuze)

  • Frambozen
  • Kersen
  • Verse munt
  • Noten en zaden

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 20 juli 2017 door eetpaleo