Cheesecake met sinaasappel (raw & vegan)


Raw en vegan cheesecake. Ik heb het al zo vaak gegeten buiten de deur, maar thuis zelf zo een heerlijke taartje maken was er nog steeds niet van gekomen. In mijn gedachten was het nogal gedoe, kost het veel tijd en ik had steeds niet de juiste ingrediënten in huis.

Om eerlijk te zijn, ben ik best een luie ‘kok’. Het moet allemaal gewoon niet te lang duren of heel ingewikkeld zijn. Dit weekend was ik eindelijk in de mood om zelf een raw en vegan cheesecake te maken en had alle ingrediënten in huis.

Waarom heb ik dit niet eerlijk gedaan? Oké, je moet een beetje plannen en wat geduld hebben, want de cashewnoten moeten een nachtje weken en het taartje moet een paar uur in de koelkast staan, maar het was super easy en het taartje stond binnen no time in de koelkast. Het taartje had wat mooier gekund, maar hé, het was de eerste keer..

Tip | in zo een vegan cheesecake gaan behoorlijk wat noten. Noten zijn gezond, maar wel best prijzig. Ik haal mijn ongebrande/ongezouten noten altijd bij de Turkse groentewinkel (kun je zelf scheppen) of de Lidl (in zakken). Een stuk goedkoper en prima kwaliteit.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 10 juli 2017 door feelgoodbyfood