Champagne hapje: zalm bonbons met dille-roomkaas

Hoe leuk is dit voor de feestdagen.. een champagne hapje! Oftewel: een mooi glas champagne (al mag een goede cava ook hoor) met daarop een knapperig toastje en een zalmbonbon. Origineel toch? Feestelijker wordt het niet. Dit luxe hapje heb je ook nog eens binnen no time gemaakt én (ik weet dat veel van jullie dit heel fijn vinden) je kunt de zalm bonbons perfect van te voren maken. Sterker nog, ze zijn zelfs nog lekkerder na een paar uurtjes in de koeling. De zalm bonbons zijn gevuld met roomkaas en zijn echt HEEL eenvoudig te maken. (In deze video op Insta laat ik het je zien!). Oh, en nog even over die roomkaasvulling: die match echt uitstekend bij de zalm. Waarom dat vertel ik je hieronder..

Zalm bonbons met roomkaas

Voor het maken van de zalm bonbons is het aan te raden een paar velletjes plastic folie in huis te halen. Ik probeerde eerst de bonbons met de hand te vormen, maar dat was niet echt een succes (op zijn zachts gezegd). Door de bonbons in plastic folie te verpakken kun je heel eenvoudig perfect ronde bonbonnetjes vormen. En dan de roomkaas vulling voor de zalm bonbons.. Je kunt ze vullen met basic roomkaas, maar het áller lekkerst is om de roomkaas op smaak te brengen met lekker veel verse dille en citroenrasp. Match made in heaven. Serveer de zalm bonbons op krokante rondje toastjes en garneer met een plukje verse dille als finishing touch en (naar smaak) wat chili vlokjes. Leg de toastjes op de gevulde champagne glazen et voilà, serveer uit! De toastjes eet je gewoon uit het vuistje. Geniet ervan!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 25 december 2023 door beaufood