Ceviche van coquille

Voeg een van mijn lievelings zeevruchten samen met mijn favoriete bereidingswijze en je hebt dit gewéldige gerecht. Binnen een paar minuten gemaakt en heerlijk als luxe hapje bij de borrel of als voorgerecht. Ik at dit gerecht als borrelhapje onder het genot van een glas witte wijn. Het recept heb ik stiekem een beetje gepikt van een nieuw restaurant in Utrecht (De Kleine Parade) waar ze verschillende soorten ceviche op de kaart hebben staan. Die met coquillesvonden we zooo lekker dat we hem twee keer bestelden.

Koop voor dit recept zo vers mogelijke coquilles. Die zijn fluweelzacht en romig van smaak en passen super goed bij het zuurtje van granaatappelpitjes en het kruidige van koriander. Vleugje rode peper erbij, snuf zout en niets meer aan doen! Ik gebruik in dit recept mijn zelfgemaakte olijfolie met rode peper. Dit maak je simpelweg door twee rode pepers te halveren en in een fles olijfolie te doen, inclusief de pitjes. Dit laat je minimaal een week intrekken waarna je een heerlijke fles pittige olie hebt. Laat je het pittige liever achterwege? Gebruik dan gewoon normale olijfolie.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 12 februari 2017 door beaufood