
Curry’s zijn het perfecte gerecht voor wanneer je een restje groenten in de koelkast hebt liggen dat op moet. Bloemkool in mijn geval! Ik zag Jamie Oliver ooit een curry pasta maken waarbij hij eerst de cashews, knoflook en lente ui roosterde in een droge koekenpan. Wanneer je dat vervolgens pureert tot pasta geeft dat een extra geroosterd smaakje aan de paste. Héél lekker! Ik maakte een voorraadje dat ik in porties bewaar in de vriezer. Handig voor wanneer je geen zin hebt om boodschappen te doen en dus nog wat leftovers groenten in huis hebt. Ik heb ook altijd een pak rijstnoedels op voorraad voor dit soort gerechten. Aanrader!
In dit recept kom je twee ingrediënten tegen waarvan je misschien denkt ‘huh?’. Verse kurkumawortel en kaffir limoenblaadjes. Kurkuma is familie van de gember en wordt vaak gebruikt in currygerechten. Het geeft veel veel kleur en smaak af. Kaffir limoenblaadjes komen van de kaffir limoen en geven een super frisse limoensmaak af. Ik gebruik ze vrijwel altijd in mijn curry’s omdat de smaak toch net anders is dan limoensap. Je kunt ze opeten, maar ik vis ze er tijdens het eten altijd uit ;) Ze hebben hun smaak dan al afgegeven. Kurkuma is verkrijgbaar bij de toko en tegenwoordig ook steeds meer in de gewone supermarkt. Voor de limoenblaadjes moet je even langs de toko. Een pakje blaadjes kost zo’n €3,- en is wederom een dikke aanrader om in je vriezer te hebben!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 21 februari 2018 door beaufood