De zomer loopt ten einde en dat betekent in de foodwereld één ding: vijgen! Deze vruchten zijn van augustus tot en met oktober in het seizoen. Daarbuiten zijn ze vers nauwelijks verkrijgbaar en ook lang zo lekker niet. Daarom is nu echt hét moment om volop te genieten van deze paarse parels. Geheel in thema maakte ik er een lekker zomers borrelhapje mee: carpaccio van gekaramelliseerde vijg met burrata en pancetta crumble. Dat is dus ultradungesneden vijg die ik, bestrooid met een beetje suiker, héél kort in de oven heb gezet. Superlekker op een knoflookbroodje of toastje!
Misschien verwacht je fruit niet direct in een borrelhap maar geloof me: dat zoete van de vijg combineert fan-tas-tisch met de romige burrata en zoute pancetta. Het zijn allemaal contrasterende smaken en daar ben ik groot fan van. Juist dát maakt een gerecht echt goed. Overigens combineert burrata met zo’n beetje alles heel goed. Laat ik het zo zeggen: ik heb nog nooit een gerecht gegeten waarbij ik dacht ‘goh, deze burrata is een slechte toevoeging, die hadden ze achterwege mogen laten’. Nooit.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 01 oktober 2022 door beaufood