Carpaccio van balsamicobiet en geitenkaas


Biet, balsamico en geitenkaas gaan onwijs goed samen. Maak van deze drie ingrediënten een heerlijke salade met rucola en nootjes of bijvoorbeeld een carpaccio die je serveert als voorgerecht tijdens een etentje. Dit is een van die gerechten die eigenlijk iedereen lekker vindt en waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. En met niet al te lang bedoel ik dat hij echt binnen vijf minuten op tafel staat, de tijd waarin de balsamico in de bietjes moet trekken even niet meegerekend. Zelf serveer ik deze carpaccio regelmatig tijdens etentjes en ik hoop dat hij ook bij jouw gasten in de smaak zal vallen. Dit gerechtje is zo onwijs lekker door de verse kruiden, zoete bietjes en zure balsamico. Echt een perfecte smaakcombi!

Dit recept is voor twee grote carpaccio’s, maar je kunt er ook vier kleine carpaccio’s van maken. Het is daarnaast handig als je een keukenmachine in huis hebt waarmee je binnen no time dunne plakjes kunt snijden van de bieten. Heb je geen keukenmachine die dat kan? Probeer de bieten dan met de hand zo dun mogelijk te snijden.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 14 juli 2017 door beaufood