
Wel feestelijk
Toch is dit makkelijke kerstmenu heel feestelijk. We beginnen met deze carpaccio rolletjes, als hoofdgerecht serveer ik een zalm en croûte. Klassiek maar dan in een 2018 jasje. Een impressive kerstgerecht dat binnen 5 minuten klaar is (los van de oventijd). En als nagerecht een feestelijke kokos panna cotta in een mooi glaasje. Met passievrucht want dat staat zo gezellig. Kortom een heerlijk 3 gangen menu, dat qua voorbereiding en uitvoering heel goed te doen is.
Menu samenstelling
Als ik een menu samenstel houd ik altijd rekening met de verdeling vlees – vis. Ik heb nu een voorgerecht met vlees gekozen en daarom maak ik het hoofdgerecht met vis. Zo heb je afwisseling in je menu. Houd ook rekening met de afwisseling tussen lichte en zware gerechten. Heb je een heel zwaar nagerecht, zoals deze Pavlova bijvoorbeeld, houd dan je hoofdgerecht wat lichter. Lekker eten is fijn, maar rollend van tafel iets minder. Deze carpaccio rolletjes zijn in ieder geval een lekker licht begin van dit heerlijke kerstmenu.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 18 december 2018 door UitPaulinesKeuken