Hier kun je ons echt voor wakker maken! Caponata met burrata! Heerlijk met een stuk knapperig brood.. Nog nooit van caponata gehoord? Het is een Siciliaanse gerecht van gekookte groenten met als belangrijkste ingrediƫnt aubergine. Caponata heeft alles in zich om vlees in een vegetarisch gerecht te vergeten. Dat komt omdat het vol zit met hartige smaakmakers: de zacht maar bruin gebakken aubergines, de zoete tomaatjes (wij gebruiken graag de pomodorini tomaatjes uit blik omdat je in een handomdraai een lekkere zoete en dikke saus hebt), zoute kappertjes, de rode wijnazijn en de heerlijk romige burrata. Deze caponata heeft als extra smaakmakers honing en venkelzaad. Caponata kun je zowel warm als koud eten, je kunt het heel goed een dag van te voren maken en opnieuw opwarmen of koud eten als een salade. Een caponata doet het bijvoorbeeld ook heel goed als een anti-pasti bij een Italiaans etentje. Garneer de caponata voor het serveren met een flinke hand rucola, een drizzle olijfolie en verse kruiden!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 29 september 2021 door UitPaulinesKeuken