Klassieke recepten zijn niet voor niets klassiek. Maar stilstand is achteruitgang, dus koken is van oudsher een mix tussen het respecteren van tradities enerzijds en brutaal experimenteren anderzijds. Niet altijd met even succesvol resultaat, haast ik me erbij te zeggen. Te veel fusion is niet goed voor een mens, denk aan sushipizza, frikandellenvlaai of nutellatostihawai.
Tartiflette
Maar neem nou de tartiflette, een frivool getiteld maar intussen best heavy ovengerecht uit de Savoie op basis van aardappel (tartifle), uien, spek, room en kaas. U kent ‘m wellicht van de wintersport, die grossiert in dit soort gerechten, zie ook raclette en kaasfondue. Volgens de Savooiers mag het enkel en alleen met Reblochon, een romig vet rond kaasje uit de Franse Alpen, maar ik probeerde het met groot succes ook al eens met een van mijn favoriete Franse kazen, Morbier.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 10 maart 2021 door KokenmetKarin