Cakejes met cashew

De meest bekende taart van Aruba is bolo di cashupete (cashewnotencake), ontdekte toen ik laatst voor de krant op reportage was op Aruba. Natuurlijk ging ik die thuis namaken, al kwam er uiteindelijk iets heel anders uit, namelijk kleine cakejes.

Dé iconische boom van Aruba (zie ook mijn reisverhaal in Trouw) is de watapana. Beter bekend als dividivi, wat eigenlijk de vrucht is. Een opvallend grillige boom, die zijn aerodynamische vorm te danken heeft aan de wind die altijd dezelfde kant op waait.

Minstens zo typerend voor het eiland zijn de cactussen. In alle soorten en maten, maar vooral de meer dan manshoge zuilcactussen trekken de aandacht. Pijporgels, noemt ranger Julio Beaujon ze. Als je een krakend geluid hoort, moet je maken dat je wegkomt, waarschuwt hij, dan breekt er eentje af.Een wandeling door het Arikok Nationaal Park, met zo’n 75 km aan wandelroutes, is toch echt het leukste in gezelschap van een gids. Julio blijkt een geduldig en boeiend verteller die alles weet van de lokale flora en fauna. Pas op voor die struik, wijst hij. De bringamosa lijkt op een vijg maar prikt als een brandnetel.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 22 december 2022 door KokenmetKarin