
Ik vind het belangrijk om vers te eten, helemaal nu onze weerstand wel het een en ander te verduren heeft, maar het moet ook niet te ingewikkeld zijn en zeker niet te lang duren. Tussen 17.00 en 18.00 is het hier spitsuur, ik haal Merlijn op uit de crèche, geef hem eten en kook voor onszelf. Daarom maak ik steeds vaker gebruik van de oven, je gooit wat groentes en eventueel aardappeltjes en vlees in een ovenschaal, voegt wat lekkere smaakmakers toe en slingert de oven aan. In dat half uurtje dat het gerecht in de oven staat kan ik Merlijn wat te eten geven of even bijkomen van de dag met een lekker koffietje.
Ook maak ik nu steeds vaker gebruik van voorgesneden groentes. Dat scheelt gewoon veel tijd. Albert Heijn heeft een aantal nieuwe groentemixen in het assortiment waar ik heel enthousiast over ben. Zo zijn er wokmixen met sereh en verse kruiden, maar ook ovengroentes zoals deze mix van pompoen, rode ui en spruitjes. Er is ook een versie met venkel, courgette en paprika, die zou ook lekker zijn in bulgur recept. Een prima basis om snel iets lekkers mee te koken. Je kan er aardappeltjes en kip aan toevoegen, maar ik heb er nu bulgur bij gemaakt. Ook zo gepiept en met de cranberry’s, feta en pistachenootjes heb jij binnen een half uur een gezonde maaltijd op tafel. En dat half uur is vooral wachttijd, want zelf heb je er nog geen 5 minuten werk aan. Klinkt dat als muziek in de oren?
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 06 oktober 2018 door UitPaulinesKeuken