Wat je van ver haalt is lekker. Zeven zomerse weken lang kookte ik in Trouw zonder buitenlandse pakjes & zakjes, op basis van spul dat lezers mee terug namen van vakantie en naar me opstuurden. Nu de hele serie ook hier online.
Boeken lezen, zwemmen, luieren, dwalen door pittoreske stadjes, droomchateautjes en mooie musea, het is allemaal leuk en aardig, maar de ware charme van vakanties in den vreemde is natuurlijk het eten. Alles is zo lekker anders en laten we wel wezen, het smaakt allemaal ontegenzeggelijk beter op een berg met uitzicht en een koel glas rosé binnen handbereik. Reizen en eten, het hoort bij elkaar.
Zelf currysaus maken?
Nodig voor 8-10 personen:
1 kilo rijpe tomaten
1 ui
2 knoflooktenen
2 eetl bruine basterdsuiker
50 ml appelazijn
1 laurierblaadje
1 volle eetl lekker kerriepoeder
1 theel ketoembar (gemalen korianderzaad)
1 theel paprikapoeder
½ theel cayennepeper
zout & peper uit de molen
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 27 maart 2021 door KokenmetKarin