Buikspieren, wat zijn dat eigenlijk?

Naast dat buikspieren er bij een laag vetpercentage natuurlijk voor zorgen dat je er goed uit ziet zonder al te veel kleding, hebben ze ook nog een functionaliteit. Zo helpen ze je efficiƫnter adem te halen, geven ze je rug ondersteuning en zorgen ze voor een stabielere romp. Zo zijn buikspieren dus mooi, maar ook erg functioneel! Maar hoe train je buikspieren nou het best? In dit artikel helpen wij je een handje.

Buikspieren trainen

Allereerst is het goed om te weten dat voordat je als een gek je buik gaat trainen, dit er niet direct voor zal zorgen dat je een platte en strakke buik krijgt. Je ontwikkelt dus wel een six-pack, maar deze zal pas zichtbaar worden bij een laag vetpercentage. Hiervoor dien je vooral goed en gezond te eten en vet te verbranden. Helaas zullen veel buikspieroefeningen er niet voor zorgen dat je ook extra veel buik vet verbrandt, want plaatselijk vet verbranden bestaat niet. Naast het trainen van je buikspieren, is het belangrijk tevens je rug te trainen voor een goede balans in je lichaam.

Buikspieren thuis trainen

De bekendste vorm om je buik thuis te trainen is misschien wel het zo genoemde planken. Bij planken begin je in de push up houding, zet je de onderarmen op de grond en hou je je lichaam in een rechte lijn. Tijdens de oefening blijf je naar de grond kijken en span je je bilspieren aan. Dit probeer je 1 minuut vol te houden.

Wil je eens wat anders? Dan kun je ook kijken naar de Bodyhoop. Met de Bodyhoop train je in slechts 10 minuten per dag voor een sixpack, maar daarnaast ook je billen, rug en benen!

Buikspieren trainen in de sportschool

Kies je er toch liever voor om je buikspieren te trainen in een sportschool? In dat geval zijn er vaak wat meer attributen en apparatuur aanwezig die je kunnen helpen. Zo kun je een ab crunch machine gebruiken, of een buikspiertrainer gebruiken. Ook zijn er diverse variaties van buikspieroefeningen met fitnessballen en bodybags.