Bruiswater vs plat water: wat is gezonder?

We weten allemaal dat we minimaal anderhalve liter vocht moeten drinken op een dag. Toch worden de meeste mensen er niet blij van om zoveel glazen water achterover te tikken, vooral wanneer er nog zoveel andere lekkere opties zijn. Een gezonder alternatief voor al die smaken frisdrank is bruiswater. Zo krijg je voldoende vocht binnen, maar zonder de suikers. Al is bruiswater volgens sommigen wel ongezonder dan plat water. Is dit een feit of een fabel?

Bruisend water

Laten we bij het begin beginnen: wat is bruiswater eigenlijk? Bruiswater is water waarin koolzuurgas onder druk is opgelost. Dit proces van carboniseren levert een bruisend drankje op, dat ook wel bekendstaat als bruisend water, sodawater, gazeuse of seltzer. Los van seltzer bevat bruiswater vaak zout om de smaak te verbeteren. Daarnaast worden er soms kleine hoeveelheden van andere mineralen toegevoegd. Dit geldt niet voor natuurlijk bruisend mineraalwater, zoals Spa Rood, Perrier of San Pellegrino. Deze wateren worden opgevangen uit een minerale bron en bevatten meestal van nature al mineralen en zwavelverbindingen. Ze zijn ook vaak van nature al koolzuurhoudend. Ook tonic wordt vaak aangezien voor bruiswater. Dit is een koolzuurhoudende frisdrank met het kenmerkende ingrediƫnt kinine, dat het drankje de bittere smaak geeft. Daarnaast bevat het bruisende drankje vaak veel suiker of fructose-glucosestroop.

Lees verder op www.Happyinshape.nl

Geplaatst op 07 mei 2021 door happyinshape