Brownies van zwarte bonen

Deze brownies van zwarte bonen zijn heerlijk en stiekem heel erg gezond. Voedzaam en een gezonde bron van eiwitten en vezels. Je kunt hier zonder schuldgevoel van snoepen.

De bonen vervangen het meel in een gewone cake en hierdoor is dit chocolade ‘not guilty pleasure’ ook nog eens glutenvrij! Deze lekkernij past dus perfect in een glutenvrij dieet.

Benodigdheden:

  • Blik zwarte bonen van 400 gram (uitgelekt 265)
  • 6 dadels (laat deze een kwartier weken in warm water)
  • 2 eieren
  • 4 el (rauwe) cacaopoeder
  • 3 e ahornsiroop, honing of agavesiroop
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 el wijnsteen bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • Snufje zout
  • 2 el cacaonibs (optioneel)
  • 2 el kokosrasp (optioneel)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 175 graden.

De zwarte bonen laten uitlekken, even afspoelen met water en weer goed laten uitlekken. Stop de zwarte bonen samen met alle andere ingrediënten (behalve de cacaonibs en kokosrasp) in de blender tot een egaal beslag. Roer eventueel stukjes cacaonibs en kokosrasp door het beslag.

Giet het beslag in een kleine brownie vorm (of de helft van een normale) en bak de brownie ongeveer 25 minuten in de oven. Test met een saté prikker of de brownie goed is. De brownie mag niet te nat zijn. Wel een beetje sticky, dat is juist wel lekker. Laat de brownie goed afkoelen en snijdt in stukken.