
Het maakt ook niet zo heel erg uit wat voor soort je brood je er voor gebruikt. Ik vind een wit zuurdesembrood er het lekkerste voor. Zuurdesembrood is wat steviger. Ik snijd de plakken ook zelf. Maar een ciabatta of bruin brood kan ook prima. En het lukt ook heel goed met croissantjes. Wanneer je net als ik een paar broden in een keer bij de bakker haalt en die vervolgens invriest heb je eigenlijk nooit oud brood. Maar wanneer ik zoiets als bruschetta’s maak neem ik een ongesneden brood mee. De volgende dag maak ik er dan of wentelteefjes of een broodpudding of croutons van! Lekker no waste!
Natuurlijk kun je zelf ook allerlei variaties bedenken. De basis blijft hetzelfde, maar het fruit (en het brood) kun je dus variëren. Daarmee is het niet alleen iets wat je in de winter maakt, maar dus ook heerlijk met zomerfruit, of blauwe druiven (die worden ook zo lekker in de oven), perziken of rabarber! De broodpudding is het lekkerste wanneer hij warm is of lauw. En wanneer je er een toetje van maakt zou je er ook nog een bolletje ijs bij kunnen serveren. Zo wordt iets heel simpels als oud brood toch heel lekker!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 05 juni 2018 door UitPaulinesKeuken