Gezondheidsgoeroes en low carb-aanhangers doen brood al een hele tijd in de ban. Na het nieuws over de dalende broodconsumptie wordt in de media (o.a. in NRC Next, Elsevier en bij de De Wereld Draait Door) de discussie over brood opnieuw aangewakkerd.
Tegenstanders claimen dat je van brood ziek en dik wordt. Volgens voorstanders zit brood boordevol belangrijke voedingsstoffen zoals vezels en mineralen. Wat is nu waar? Als je geen coeliakie hebt en niet gevoelig bent voor de graansoort waar het brood van is gemaakt, dan is met een goede boterham niks mis. Zo lang je de juiste soort eet. Ga voor volkorenbrood (laat je niet misleiden: bruin brood en meergranen brood is vaak wit brood met een ‘kleurtje’) of kies eens voor spelt of zuurdesem.
Ook voor brood geldt: eet het met mate. Als je minder brood eet, ga je vaak vanzelf gevarieerder en dus gezonder eten. Een zelfgemaakte soep of salade als lunch is gezonder dan drie boterhammen met kaas of hagelslag. Logisch toch?
lees verder:
Geplaatst op 28 mei 2018 door glow