Broodkrans met pesto

Dit jaar ben ik een beetje laat met de recepten voor pasen. Deze broodkrans met pesto wil ik nog graag even met je delen. Zoals altijd ligt de focus op makkelijke recepten die in een handomdraai op tafel staan. Het bladerdeeg brood met zelfgemaakte pesto is daar een goed voorbeeld van. Vanwege de lente is het een frisse pesto geworden met rucola en citroen. Voor het brood maak ik gebruik van een kant en klare rol bladerdeeg.

Een rol bladerdeeg scheelt je tijd en die kun je vast ergens anders voor gebruiken tijdens de pasen. Toch? Het draait om gezellig en daar kun je meest van genieten als je relaxed bent. De pesto maken we wel even zelf. Dit is zo eenvoudig, want het is niet meer dan alle ingrediƫnten in de staafmixer of keukenmachine stoppen en aanzetten. Vervolgens komt het leukste gedeelte: is de pesto goed op smaak? Voeg gerust meer kaas, rucola of een extra snufje peper toe.

Is het pesto brood geen plaatje? Het water loopt me weer in de mond als ik aan de smaak denk. Met de stap voor stap foto collage kun je zien hoe je deze broodkrans voor de paasbrunch kunt maken. Echt het is heel easy peasy.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 29 maart 2018 door linda