Ben je liefhebber van pulled pork maar eet je liever vegetarisch? Dan is dit broodje pulled jackfruit echt iets voor jou. Een zoetig brioche broodje, met daarop zachte stukjes jackfruit, barbecuesaus en knapperige coleslaw. De textuur van jackfruit lijkt echt op draadjesvlees, maar dan helemaal plantaardig. Echt weekendvoer. Maar het kan ook prima op een doordeweekse dag, want dit is echt een makkelijk en snel recept voor het avondeten. En geschikt voor iedereen; jong, oud, vega of vegan! Handig he?
Jackfruit is een enorme vrucht die groeit in Thailand. En enorm is echt enorm, ze kunnen wel 40 kilo per stuk worden. Daar noemen ze het Thong Prasert. Je kan het op 2 manieren eten, rijp en geel of onrijp (beter gezegd jong) en groen. Die laatste variant wordt gebruikt voor vegan pulled pork recepten. Je koopt het in een blik in de supermarkt van Fairtrade Original. Zij halen de jackfruit uit Noord Thailand. Daar is een kleine groep van 49 Fairtrade boeren in samenwerking met een fabriek verantwoordelijk voor het plukken en inblikken van mango, ananas en jackfruit. De smaak is heel neutraal en dat is juist fijn, want zo kan je er van alles mee doen. Gebruik het voor vegan pulled park taco’s, een vega rendang of zoals ik nu gedaan heb vega BBQ broodjes. Echt je proeft het verschil bijna niet.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 08 maart 2021 door UitPaulinesKeuken