Briochebroodjes met crispy chili eiersalade

Geen brunch zonder een lekkere zelfgemaakte eiersalade, toch? Deze versie is extra romig én smaakvol dankzij biologische eitjes, Aziatische kewpie mayonaise en een lepel crispy chili olie. Dat geeft de eiersalade net dat beetje pit én een lekkere Aziatische twist. Héél erg lekker!:) Kewpie is een romige Japanse mayonaise met een klein zoetje. Het verschil zit hem in de details: rijstazijn in plaats van gewone azijn en alleen eidooiers in plaats van hele eieren. Je kunt ook gewone mayo gebruiken, maar met Kewpie wordt deze eiersalade wel extra smaakvol!

Serveer de eiersalade op zachte briochebroodjes, top af met verse bieslook en een lepeltje zalmforelkaviaar voor een feestelijke touch. Simpel, maar zó lekker.

Eiersalade maken

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je kant-en-klare eiersalade zou kopen. Zelfgemaakte eiersalade is zóveel lekkerder, en het is echt supermakkelijk om te maken. Je kookt een paar (biologische) eitjes, prakt ze fijn en mengt er een portie mayonaise doorheen. That’s it! Zoals ik hierboven al zei, gebruik ik voor deze eiersalade met een Aziatisch tintje Kewpie mayonaise (verkrijgbaar bij de Aziatische toko of in de grotere supermarkt) vanwege de umami-achtige smaak. Maar gewone mayonaise werkt natuurlijk ook. Scheutje rijstazijn erdoor, een half theelepeltje suiker en je hebt semi hetzelfde effect :)

Als smaakmaker ging ik voor crispy chili olie, uit een pot, óf (als je toch lekker bezig bent) deze zelfgemaakte crispy chili olie. Je kunt de eiersalade serveren op toast, op een bolletje of als dip bij toastjes. Maar zelf zet ik hem dit jaar op tafel bij de paasbrunch geserveerd op mini briochebroodjes! Ook wel melkbroodjes genoemd, gewoon te koop in de supermarkt. Wat gehakte bieslook erop, een lepeltje forelkaviaar (ziet er prachtig uit én smaakt heerlijk), en je hebt een super feestelijk brunch gerechtje.

Geniet ervan!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 26 april 2025 door beaufood