Bosbessenmuffins zonder suiker

‘Suikervrij’ is het nieuwe toverwoord. Want suiker is pure gif en we worden er ziek en dik van. Inderdaad krijgen we tegenwoordig schrikbarend veel meer suiker binnen dan vroeger. We drinken meer frisdrank, we snacken meer tussendoortjes, maar vooral: aan 80 procent van de supermarktproducten wordt suiker toegevoegd, vooral waar je het niet verwacht, in hartige producten. Soepen, sauzen, maaltijdmixen, bouillonpoeders, ze zitten vol met deze goedkope smaakversterker.

Erger nog, zelfs zogenaamd ‘gezonde producten’ bevatten veel meer suiker dan je zou verwachten, van mueslirepen tot ontbijtgranen, van magere yoghurt tot smoothies. Niets is veilig. En om te zorgen dat wij consumenten het niet in de smiezen hebben, gebruiken fabrikanten termen als glucose, dextrose, glucose-fructosestroop, invertstroop, maltodextrine en meestal zelfs een combinatie van dat alles.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 14 april 2021 door KokenmetKarin